Olsokfeiring i Høyjord stavkirke 30. juli 2022


Olsok feiring i Høyjord stavkirke med gudstjeneste og 2 konserter/forestillinger

Velkommen til OLSOK gudstjeneste kl. 17.00, hvor tidligere biskop Laila Riksaasen Dahl holder preken. Ofring til Høyjord menighet. Kort pause etter gudstjenesten før konserten starter kl.18.00. Her vil vi få se og høre Quartetto Nordlys fremføre kirkespillet «Olavsljoset». Det er også lagt opp til en konsert kl. 20.00.

Litt om konsertens innhold

Konserten «Olavsjoset» har vært holdt ved OLSOK tider siden 2007 i ulike kirkerom. Den varer en god time, blir oftest fremført akustisk og består av gregoriansk sang, Olavssanger og nyskrevne sanger av Knut Arild Melbøe vevd inn i en fortelling fra Olavs biografi. Det fortelles bl.a. om flere lysundere i Hellig Olavs liv, alt fra han var noen dager gammel og ble satt ut som utburd. Også da han var falt på Stiklestad beretter sagaen om et lysunder.

Kvartetten lar seg også inspirere av Snorres kongesaga der Olav skal ha sagt «det kjem ei tid, ljosare enn vår, då rettferd og sanning skal stråle».                                      

Salg av billetter til begge konsertene:

Det vil være forhåndssalg av billetter på Hjertnes.no. Pris pr. billett kr. 150,- (eks. avgifter). Det er også mulig og kunne få kjøpt billetter ved inngangen. 

Salg av kaffe og kaker

Salg av kaffe, kaker og sveler fra kl. 16.00 til 17.00 og i pausen før den andre konserten som starter kl. 20.00. Den tradisjonelle rømmegrøten må vi droppe i år men den er på plass igjen til OLSOK 2023.  

Vi håper på sol og varmt vær slik at dersom noen vil sitte ute på kirkebakken å nyte den fine sommerkvelden og samtidig høre på Olsokgudstjenesten vil det bli lagt til rette for det. Dersom regn vil det legges opp til at kirkestua kan benyttes under gudstjenesten. 

Høyjord menighetsråd ønsker velkommen til en hyggelig OLSOK feiring

Tilbake